понеділок, 20 жовтня 2008 11:12

Шахраї обдурили МТС на $4 млн

У Москві і Підмосков"ї затримані члени організованої злочинної групи, які завдали стільниковому операторові МТС збитку на суму більше 4 млн доларів за допомогою так званих GSM-шлюзів, повідомляє РІА Новости з посиланням на прес-службу Департаменту економічної безпеки МВС Росії.

GSM-шлюз - це мобільний телефон, який безпосередньо сполучений з міською або офісною АТС. Це дозволяє дзвонити з мобільного телефону на будь-який телефон в мережі, до якої підключений шлюз, уникаючи дорогого з"єднання "мобільний-міський": абонент спочатку набирає номер шлюзу, а отримавши відповідь - номер міського телефону. Використання GSM-шлюзів без спеціальної санкції заборонене.

Зловмисники, викриті Департаментом економічної безпеки, використовували для GSM-шлюзів 120 SIM-карт МТС, а також інше телекомунікаційне устаткування.

Проти них порушена кримінальна справа по частині 2 статті 171 Кримінального кодексу (незаконне підприємництво у складі організованої групи), їм загрожує до п"яти років в"язниці.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї обдурили МТС на $4 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі