субота, 26 січня 2008 11:53

Саддам Хуссейн не чекав вторгнення США

Саддам Хуссейн недооцінив наміри Джорджа Буша з приводу другої іракської кампанії, мовиться в прес-релізі телекомпанії CBS, що анонсувала інтерв"ю з агентом ФБР Джорджем Піро, який допитував страченого іракського лідера.

"(Хуссейн) думав, що США обійдуться діями, аналогічними атакам 1990 року... чотириденному авіанальоту. Він пережив це і був готовий прийняти подібний тип нападу", - сказав Піро в інтерв"ю.

За його словами, навіть коли стало ясно, що вторгнення США до Іраку невідворотне, Хуссейн зберігав "хорошу міну при поганій грі", оскільки побоювався можливого вторгнення з боку Ірану.

Хуссейн вирішив сказати своїм генералам, що ті повинні стримувати американські сили впродовж двох тижнів. Після цього повинна була початися "секретна війна", тобто за справу повинні були узятися бойовики, уточнив Піро.

Він відзначив, що Хуссейн також заявляв, як йому вдавалося уникати авіаударів і впродовж декількох місяців ховатися від американських сил.

Хуссейн розповів Піро, що вторгнення Іраку до Кувейту було мотивоване особистою образою, яку наніс йому емір.

Піро - американець ліванського походження, один з близько 50 агентів ФБР, які говорять на арабській мові. Він вів допити Хуссейна з січня 2004 року, практично відразу після того, як іракський лідер був схоплений в схованці недалеко від Тікріта.

За даними телеканалу, щоб завоювати довіру Хуссейна і добитися правдивих свідчень, Піро представився як високопоставлений посланник, який підкоряється безпосередньо президентові Бушу, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Саддам Хуссейн не чекав вторгнення США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі