середа, 24 вересня 2008 08:57

Саакашвілі закликав ООН не визнавати незалежність Абхазії і Південної Осетії

ООН повинна слідувати політиці невизнанні незалежності Південної Осетії і Абхазії, а також сприяти вирішенню конфлікту і "мирному возз"єднанню всіх частин Грузії".

Про це заявив президент Грузії Михайло Саакашвілі, виступаючи з трибуни Генассамблеї ООН у вівторок, 23 вересня.

Саакшавілі також привітав ідею провести незалежне розслідування причин і наслідків конфлікту в Південній Осетії. Він закликав всі сторони дотримувати підписані домовленості про припинення вогню.

"Ми повинні об"єднатися і негайно прийняти політику невизнання (незалежності) по відношенню до двох регіонів, що відкололися від Грузії. Ми повинні забезпечити дотримання всіма сторонами в повному об"ємі існуючих домовленостей про припинення вогню. Ми повинні зважитися на створення повноцінного процесу ООН по вирішенню конфлікту, який мирними засобами возз"єднує Грузію", - сказав грузинський президент.

Він повторив твердження грузинського керівництва про те, що Росія вторглася на територію Грузії, а потім визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії, порушивши таким чином її територіальну цілісність і суверенітет.

Нагадаємо, 16 вересня Саакашвілі заявив, що Грузія ніколи не змириться з втратою Абхазії і Південної Осетії, тому що це може викликати продовження відповідних процесів у всьому світі.

26 серпня президент Росії Дмитро Медведєв підписав укази про визнання Російською Федерацією незалежності Південної Осетії і Абхазії і закликав інші держави послідувати прикладу Росії. 9 вересня Москва обмінялася з Абхазією і Південною Осетією нотами про встановлення дипломатичних відносин.

17 вересня Росія підписала договори про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу з Південною Осетією і Абхазією, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі закликав ООН не визнавати незалежність Абхазії і Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі