Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2008 16:59

Саакашвілі вперше визнав, що війну в Південній Осетії почала Грузія

Саакашвілі вперше визнав, що війну в Південній Осетії почала Грузія

Президент Грузії Михайло Саакашвілі вперше публічно визнав, що військові дії в Південній Осетії першою розпочала грузинська армія, проте назвав це виправданими і адекватними заходами.

"Питання не в тому, чому Грузія почала військові дії, ми визнаємо, що ми почали ці дії, а чи був інший шанс, коли почали знищувати наших громадян? Ми намагалися зупинити інтервенцію і билися на своїй території, і жоден грузинський солдат не ставив ногу на чужу територію. Тому не треба ставити питання, чи мали ми право захищати своїх громадян", - сказав Саакашвілі в п"ятницю на засіданні парламентської комісії з розслідування серпневої кризи на Кавказі.

Що стосується нападу на столицю Південної Осетії, то президент Грузії сказав із цього приводу: "Ми не здійснювали військові дії для того, щоб узяти під контроль Цхінвалі та непідконтрольні території. Ми ухвалили рішення, важке рішення, для того, щоб захистити від інтервенції наші території та врятувати наших людей", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі вперше визнав, що війну в Південній Осетії почала Грузія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути