Ексклюзиви
субота, 12 липня 2008 18:19

Саакашвілі у конфликті з Росією не зацікавлений

Саакашвілі у конфликті з Росією не зацікавлений
Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявляє, що Грузія не зацікавлена в конфронтації з Російською Федерацією і виступає за добрі конструктивні відносини.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.Саакашвілі заявив сьогодні в Ялті, куди він прибув для участі в 5-му саміті міжнародної мережі "Ялтинська європейська стратегія" (YES).

Спілкуючись із журналістами і коментуючи на їх прохання відкликання 11 липня посла Грузії в Російській Федерації, М.Саакашвілі заявив, що вивчав норми міжнародного права і може говорити про те, що сьогодні робляться спроби знехтувати цими нормами.

 

"Я вивчав міжнародне право дуже довго, і я не знаю таких прецедентів, щоб країна заявляла, що вона має право, почувши, що поліція якоїсь сусідньої країни збирається ловити якихось криміналів, через деякий час залітати на територію цієї країни з бомбардувальниками і заявляти про наміри бомбити цю країну", - сказав Президент Грузії, кажучи про ситуацію, що склалася між його країною і Росією.

 

"Це було б дуже смішно, якби не було так сумно, - сказав М.Саакашвілі . - Знехтувано всі норми міжнародного права, наша країна не потребує бомбардувальників, танків, зброї, ми маємо потребу в мирі і спокої".

Відповідаючи на запитання, чи планується зустріч з Президентом Росії Дмитром Медведєвим, М.Саакашвілі відповів: "Російська сторона поки що не визначилася з цим". "Наскільки я розумію, російська сторона не визначилася в можливості такої зустрічі. Ми (Грузія – УНІАН) готові зустрітися у будь-який момент, але щось у них поки що остаточна позиція не вимальовується", - сказав М.Саакашвілі

Він також додав, що Грузія "не зацікавлена в конфронтації з Росією". "Ми зацікавлені в добрих відносинах", - резюмував Президент Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі у конфликті з Росією не зацікавлений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути