понеділок, 10 листопада 2008 16:28

Саакашвілі: "Грузія починає боротьбу за звільнення своїх земель"

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив сьогодні, 10 листопада, що грузинська сторона ні за яких обставин не змириться із знаходженням російських військ на її території.

"Ми повинні розуміти, що Грузія включилася у важку і довгу боротьбу за звільнення своїх земель. У цій боротьбі ми повинні діяти з нашими партнерами", - сказав Саакашвілі.

Коментуючи ситуацію навколо села Переві, президент Грузії заявив, що його країна зробить все, щоб "не піддатися на провокації окупантів".

Нагадаємо, минулої неділі Грузія заявила, що на блокпости російських військ увійшли озброєні формування Південної Осетії. МЗС Грузії покладає на російську сторону "повну відповідальність за можливий розвиток подій в обох конфліктних зонах, оскільки ситуацію в цих зонах контролюють саме російські війська".

У Цхинвалі спростовують інформацію грузинської сторони про порушення кордону південноосетинськими військовими.

Як повідомлялося, 3 листопада поточного року Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що чекає чергової атаки з боку Росії протягом найближчі декілька тижні.

Нагадаємо, 25 жовтня поточного року, після закінчення екстреного засідання Ради безпеки, Саакашвілі заявив, що його країна зіткнулися з "віроломною, озвірілою силою, яка незадоволена тим, що не змогла добитися головної мети - окупації всієї Грузії".

23 жовтня США захотіли від РФ негайно демілітаризувати Абхазію і Південну Осетію.

Цього ж дня заступник міністра закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе заявив, що Росія ввела до Південної Осетії дві тисячі військових.

Нагадаємо також, що 21 жовтня МЗС Грузії знов заявив, що Росія продовжує озброєні провокації і не виконує узяті на себе зобов"язання за угодою про припинення вогню, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі: "Грузія починає боротьбу за звільнення своїх земель"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі