понеділок, 21 січня 2008 15:45

Саакашвілі представив Гургенідзе на пост прем"єра

Президент Грузії Михайло Саакашвілі представив Ладо Гургенідзе на пост прем"єр-міністра і доручив йому сформувати оновлений склад уряду. Про це заявив в понеділок журналістам в Кутаїсі сам Саакашвілі після того, як в храмі Баграта дав духовну клятву на вірність народу і країні.

"Сьогодні вранці я підписав розпорядження про представлення Гургенідзе на пост прем"єр-міністра і доручив йому в найближчий день представити серйозно оновлений склад уряду", - повідомив Саакашвілі. "Нові міністри повинно бути повні сил і бути готовими до виконання нових завдань. Думаю, що в найближчий день консультації про формування нового складу уряду завершаться і ми отримаємо представницький і хороший склад уряду", - заявив президент.

Після вступу Саакашвілі на посаду президента (20 січня після інавгурації) відповідно до Конституції уряд склав повноваження. Президент доручив членам уряду продовжити виконання обов"язків до затвердження нового уряду. За Конституцією Грузії максимум протягом 7 днів після складання урядом повноважень президент оголошує кандидатуру прем"єра, який разом з президентом в 10-денний термін формує кабінет міністрів, після чого президент представляє їхні кандидатури на твердження парламенту, де значну більшість місць має правляча партія. З урахуванням цього очікується, що формування і затвердження нового уряду реально відбудеться в найближчий тиждень.

Кілька днів тому Саакашвілі заявив, що Гургенідзе збереже пост прем"єр-міністра, але "буде замінена абсолютна більшість міністрів уряду". Він мотивував рішення відновити уряд "новими завданнями уряду і умовами роботи". У складі уряду Грузії 18 чоловік - це прем"єр-міністр, 13 міністрів і 4 держміністра, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі представив Гургенідзе на пост прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі