вівторок, 19 серпня 2008 13:15

Саакашвілі поставили діагноз в інституті

Михайло Саакашвілі відчуває сильний стрес і не контролює себе. Такий висновок про стан психіки президента Грузії, повідомляє "Інтерфакс", зробив на підставі деяких епізодів за участю Саакашвілі, показаних в телеефірі, завкафедри психології Центру соціальної і судової психіатрії імені Сербського, професор Фарід Сафуанов.

Мова йде про кадри, передані днями британською телерадіокорпорацией Бі-Бі-Сі, на яких Саакашвілі, сидячи в своєму кабінеті за робочим столом на тлі державного прапора Грузії і прапора ЄС і, мабуть, забувши про включену телекамеру, жує свою краватку.

Крім того, відзначив Сафуанов, про неадекватний стан психіки президента Грузії свідчить також епізод з втечею від уявного авіанальоту під час його візиту в Горі 11 серпня. Під час розмови з журналістами Саакашвілі раптово подивився на небо, запанікував, сказав по-англійськи "Йдемо звідси" і несподівано для всіх побіг від своєї охорони, причому було помітно, що президент дуже сильно наляканий. Охоронцям, що наздогнали його, вдалося повалити Саакашвілі на землю, а потім запихнути в броньовану машину.

Така незвичайна поведінка, яке демонструє грузинський президент, на думку Сафуанова, можна пояснити крайнім ступенем його емоційного виснаження і емоційною нестійкістю. Як відзначив психолог, будь-яка людина при дуже сильному стресі може робити такі мимовільні дії, не контролюючи себе, наприклад, гризти нігті, але Саакашвілі такого собі не може дозволити просто за посадою.

Повернути контроль над собою зазвичай можна в тих умовах, коли ситуація стає передбаченою і стабільною. Але, пояснив Сафуанов, Саакашвілі зараз знаходиться в такій ситуації, де дуже багато неозначеностей, і поки вони зберігатимуться, його стан не покращає.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі поставили діагноз в інституті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі