пʼятниця, 03 жовтня 2008 09:15

Саакашвілі очікує на нову атаку Росії

Саакашвілі очікує на нову атаку Росії
Президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає, що Росія для досягнення своїх цілей у будь-який момент може піти на нову агресію відносно Грузії. "Небезпека не зникла, і у будь-який момент агресор може перейти на новий наступ і нову агресію", - сказав він на зустрічі з керівництвом Об"єднаного штабу озброєних сил Грузії.

За словами президента Грузії, нова агресія може бути обумовлена тим, що Росії в серпні не вдалося досягти цілей, які вона перед собою ставила, - "позбутися уряду Грузії, що дратує її, знищити грузинські озброєні сили і державний апарат, а також проконтролювати нафтопроводи і підсісти на Центральноазіатський і Каспійський регіони".

Небезпека не зникла

За даними Саакашвілі, в серпні у військових діях проти Грузії брали участь більше 80 тисяч російських військових, більше 3 тисяч одиниць бронетехніки знаходилися усередині Грузії, і декілька тисяч - біля її кордонів. Було здійснено більше 200 бойових польотів і мобілізовані практично всі російські військові літаки.

З посиланням на різні джерела, зокрема російські, Саакашвілі проінформував, що втрати російської сторони під час війни склали 2 тисячі військовослужбовців убитими. Також Грузія збила 17 російських літаків, знищила багато іншої військової техніки. Росія, повідомив він, намагається пояснити свої великі втрати тим, що ніби то у Грузії була особлива техніка, тоді як "в нашій техніці не було нічого особливого". Президент ще раз запевнив, що Грузія не хотіла війни з Росією, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі очікує на нову атаку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі