четвер, 06 грудня 2007 16:58

Саакашвілі обіцяє народу дешеві кредити

Михайло Саакашвілі пообіцяв населенню країни дешеві кредити. Відповідну заяву він зробив на відкритті першого в Грузії бетонного автобана.

По словах Саакашвілі, видачею дешевих кредитів займеться державний банк, який планується створити вже в самий найближчий час. Він пообіцяв, що мова йтиме про процентну ставку від 4 до 10% річних.

"Найближчими місяцями державний банк в партнерстві з бізнесом надасть населенню кредити на суму біля $ 187 млн., а потім на $ 1,88 млрд", - сказав Саакашвілі і уточнив, що ця сума небагато чим перевершує військовий бюджет країни.

Кредити, за його словами, можна буде отримати строком до 25 років. Причому, чим соціально важливішим буде бізнес, відкритий на кредитні кошти, тим нижче буде процентна ставка. Саакашвілі вважає, що дешеві кредити сприятимуть зростанню добробуту населення країни і вирішенню проблеми безробіття.

Ймовірно, заява президента про процентну ставку за кредитами, яка майже відповідає середньоєвропейській нормі, не в останню чергу пов"язано з майбутніми в Грузії президентськими виборами. Фактично це відповідь Саакашвілі опозиції, що заявляє про неувагу чинної влади до соціальних проблем в Грузії, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі обіцяє народу дешеві кредити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі