четвер, 19 червня 2008 15:37

Саакашвілі не запросили на саміт ЄС, але він їде туди гостем

Президент Грузії Михайло Саакашвілі не був запрошений на саміт ЄС. Про це повідомив журналістів верховний представник ЄС по зовнішній політиці і безпеці Хавьєр Солана після зустрічі з грузинським президентом в Брюсселі. За словами Солани, Саакашвілі, так само, як і прем"єра України Юлію Тимошенко, запросили в четвер до Брюсселя "політичні партії, зокрема Європейська народна партія і партії соціалістів".

Як повідомляє адміністрація президента Грузії, Саакашвілі в четвер вилетів до Брюсселя, де візьме участь в якості гостя. В рамках саміту президент Грузії проведе ряд двосторонніх зустрічей з лідерами Євросоюзу. Саакашвілі повернеться до Тбілісі 20 червня, передає "Інтерфакс".

Напередодні відкриття саміту Євросоюзу, в четвер, пройде форум Європейської народної партії, асоційованим членом якої є партія Михайла Саакашвілі "Єдиний народний рух".

"Наша зустріч була короткою і носила більше протокольний характер, - підсумував Солана. - Вона була направлена просто на підтримку діалогу з Грузією".

Відповідаючи на питання журналістів, чи зачіпалася на цій зустрічі проблема прав людини в Грузії, глава європейської дипломатії повідомив, що ці проблеми обговорюються "і так, в ході регулярних контактів".

Нагадаємо, на початку червня верховний комісар ЄС Хавьєр Солана вже відвідував Тбілісі і Сухумі з візитом, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі не запросили на саміт ЄС, але він їде туди гостем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі