четвер, 28 серпня 2008 08:10

Саакашвілі не пустили на саміт ЄС

Саакашвілі не пустили на саміт ЄС
Пропозиція Польщі та країн Балтії запросити президента Грузії Михайла Саакашвілі на позачерговий саміт Євросоюзу, присвячений ситуації в Грузії, була заблокована головуючою в ЄС Францією.

Про це повідомив неназваний "співробітник секретаріату Євроради". Інших повідомлень про те, що Саакашвілі не поїде на саміт, що відкривається 1 вересня в Брюсселі, не за своєю ініціативою, не поступало.

Нагадаємо, в інтерв"ю німецькому виданню Bild грузинський лідер заявив, що поки не виїжджатиме за межі країни, оскільки побоюється, що Росія не дозволить йому повернутися назад. Саакашвілі припустив, що Росія може закрити повітряний простір Грузії і він не зможе дістатися до Тбілісі. Саме тому, пояснив він, позачерговий саміт ЄС пройде без його участі.

Саміт в Брюсселі був скликаний за ініціативою Польщі та низки східноєвропейських держав, щоб обговорити положення в Грузії та політику ЄС по відношенню до Росії. Одноденний саміт продовжиться три години, причому за цей час повинні висловитися глави всіх 27 делегацій країн ЄС.

26 серпня 2008 року Росія визнала незалежність республік Південна Осетія та Абхазія. Багато лідерів європейських держав висловили співчуття у зв"язку з цим кроком і заявили про підтримку територіальної цілісності Грузії, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі не пустили на саміт ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі