вівторок, 08 січня 2008 08:30

Саакашвілі набирає понад 52 відсотків голосів на виборах у Грузії

Саакашвілі набирає понад 52 відсотків голосів на виборах у Грузії
За останніми даними ЦВК Грузії, на виборах президента республіки Міхаїл Саакашвілі набирає 52,1 відсотка голосів. Такі результати опрацювання бюлетенів від 3070 з 3512 виборчих ділянок (понад 87 відсотків), оприлюднені в понеділок пізно ввечері на офіційному сайті Центрвиборчкому Грузії. Раніше повідомляли, що на виборах президента Грузії опрацьовано понад 90 відсотків бюлетенів і Міхаїл Саакашвілі набирає 51,9 відсотка голосів. З чим пов"язана розбіжність даних про число опрацьованих бюлетенів, поки не пояснюється.

Інші претенденти на пост президента Грузії значно відстають від Саакашвілі, що обіймав пост керівника республіки до виборів. Найближчий суперник Саакашвілі – кандидат від "об"єднаної опозиції" Леван Гачечіладзе – набирає рівно 25 відсотків голосів виборців.

Кандидат на пост президента вважається переможцем, якщо йому вдасться набрати в першому турі 50 відсотків голосів плюс один голос. Якщо жоден з кандидатів не зможе подолати цей бар"єр, призначається другий тур виборів, до якого проходять двоє претендентів на пост президента, що набрали найбільше число голосів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі набирає понад 52 відсотків голосів на виборах у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі