середа, 17 жовтня 2007 10:41

Рятувальники не можуть пробитися до москвичів, заблокованих у Гімалаях

Рятувальники в індійських Гімалаях через негоду не можуть пробитися до російських туристів, відрізаних від зовнішнього світу на висоті п"ять кілометрів над рівнем моря, повідомили місцеві власті. Троє туристів з Москви вже більше тижня знаходяться у сніжному полоні у гімалайському масиві Гаркхвал. Стан двох з них погіршав під час проходження маршруту, і вони не змогли продовжити шлях.

Індійська сторона погодилася задіяти для пошуку і порятунку вертольоти ВПС з авіабази у місті Барейлі, проте почати операцію їм не дозволяє нельотна погода. Прогноз на найближчі 24 години несприятливий.

Не залишає спроб пробитися на допомогу жителям Москви піша пошуково-рятувальна експедиція з прикордонної служби Індо-Тибету Індії з провіантом. Зараз рятувальники знаходяться у базовому таборі Гастолі і чекають покращення погоди, щоб спробувати знов вийти у гори, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники не можуть пробитися до москвичів, заблокованих у Гімалаях ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі