середа, 25 квітня 2007 15:16

Рядова армії США Джесіка Лінч звинуватила Пентагон в брехні

Рядова армії США Джесіка Лінч, яка стала американською героїнею часів іракської війни, після того, як її автоколона потрапила в засідку незабаром після вторгнення, піддала напередодні адміністрацію Буша різкій критиці за брехню про цей інцидент.

Вона свідчила в Конгресі разом з Кевіном Тілманом - братом Пета Тілмана – рейнджера армії США, який відмовився від спокусливої кар"єри зірки американського футболу, як виявилось, ради того, щоб бути убитим своєю ж групою в Афганістані, і вони удвох засуджували Пентагон за "обман" при перетворенні їх трагічного досвіду в брехливі казки про героїзм, пише The Times.

Виступаючи в комітеті з нагляду і урядової реформи, Лінча розповіла, що прокинулася в лікарні з жахливими пораненнями, не знаючи, що Пентагон поширює "історію про дівчинку Рембо з горбів Західної Вірджинії, яка потрапила в полон, б"ючись".

Кевін Тілман в своєму гнівному і емоційному свідоцтві звинуватив армійських чиновників в тому, що вони знищили форму, спорядження і блокнот його брата, фальсифікували заяви очевидців і переписали звіт польового госпіталю, щоб зготувати "надихаючу" історію про бійця, загиблого, коли він очолював атаку проти ворожих бойовиків. Крім знищення речей і фальсифікації свідоцтв, Пентагон приховав результати першого розслідування, які говорили про те, що його брата убив "дружній вогонь", заявив він.

Нагадаємо, що Джесіка Лінч була важко поранена, коли її автоколона потрапила в засідку в Іраку 23 березня 2003 року, на третій день війни. Спочатку Пентагон стверджував, що в неї вистрілили, коли вона вибралася з машини, не дивлячись на лютий вогонь, а потім викрали. Пізніше з"ясувалося, що, потрапивши в засідку, вона була поранена і не могла битися. Іракські військовослужбовці відвезли її в іракську лікарню, і вона зобов"язана життям іракським лікарям, які навіть намагалися повернути її американським солдатам, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Рядова армії США Джесіка Лінч звинуватила Пентагон в брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі