пʼятниця, 02 листопада 2007 07:02

Руський центр розмістили в єпархіальному управлінні

Презентація Руського культурного центру відбулася 20 жовтня у залі Театру юного глядача в Сумах. Зібралося майже 350 осіб.

Ініціатори його створення уточнюють, що по-українськи він називається саме "руський". Так краще перекладати з російської мови слово "русский". Центр планує об"єднати тих, кому цікава спадщина Русі. Організатори планують ознайомити відвідувачів з культурними надбаннями північних сусідів.

— Наша програма спрямована насамперед на молодь, яка виросла в незалежній Україні й не обізнана з культурою і життям Російської федерації, — розповідає керівник Руського культурного центру Сергій Бобирєв, 54 роки.

Власного приміщення центр поки не має. Кімнату для його читальної зали виділило  єпархіальне управління Української православної церкви Московського патріархату. Відкриється вона в середині листопада.

— Зараз збираємо книжки — старі й нові. За допомоги Генерального консульства Росії в Харкові й Російського зарубіжного центру в Києві вже передплатили на центр періодику: "Литературную газету", "Огонек", "Юность", "Вокруг света", "Науку и жизнь", "Знание — сила" та інше, — розповідає Сергій Бобирєв.

Центр планує проводити художні виставки, організовуватиме лекції, гастролі митців.

Зараз ви читаєте новину «Руський центр розмістили в єпархіальному управлінні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі