вівторок, 06 березня 2007 14:58

Ручку, якою Кравченко писав передсмертну записку, так і не знайшли

Слідчий Генпрокуратури з особливо важливих справ Андрій Ральский впевнений, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко покінчив життя самогубством.

На pfпитання, як ці фахівці пояснили відсутність слідів пороху і відбитка від контактного удару біля вхідного отвору на скроні загиблого, Ральський нагадав, що матеріалами справи установлено, що "біля вхідних отворів присутня так звана штанц-марка (відбиток від дула пістолета). Це одна з основних ознак пострілу в упор".

За словами слідчого, якби в гаражі, де знайшли тіло Кравченка був би убивця, та його присутність уплинула б на "траєкторію польоту куль, розльоту гільз, бризок крові".

Ральський також заявив, що слідство не знайшло доказів, що за Кравченком стежили і погрожували.

Він також повідомив, що в крові Кравченка виявлені сліди алкоголю і незначні залишки фенобарбіталу, який входить у звичайний корвалол.

"Генерал приймав його, тому що в нього було хворе серце і судини, траплялися гіпертонічні кризи. У ніч напередодні самогубства він дуже довго не спав", - розповів Ральський.

За словами слідчого, увечері Кравченко намагався додзвонитися до Володимира Литвина, який під час допиту розповів, що не зміг зв"язатися з екс-міністром 3 березня 2005 року.

У відповідь на це журналіст запитав, що не додзвонившись, він "написав записку, у реальності якої сумніваються і дружина, і колишні підлеглі".

На що слідчий відповів: "Як встановлено експертизою, записку, про яку мова йде, Кравченко написав добровільно і без примусу. Правда, у стані крайнього хвилювання. Ручку, якою ця записка була написана, не знайшли, але ж час її написання не встановлено, виходить, генерал міг написати її заздалегідь. Він був дуже потайливою людиною. Так говорять всі, хто його знав", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ручку, якою Кравченко писав передсмертну записку, так і не знайшли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі