понеділок, 11 лютого 2008 12:53

Розумні люди мають більше шансів стати алкоголіками

Згідно з висновками британських учених, розумні люди мають більше шансів мати проблеми зі здоров"ям, викликані зловживанням алкоголю, ніж менш розумні люди.

За даними учених з Ради медичних досліджень, розумні, освічені люди, як правило, схильні до більшого стресу за родом своєї професійної діяльності, що примушує їх вживати більшу кількість алкоголю, ніж менш розумні. Жінки, що працюють в сферах, в яких домінують чоловіки, особливо схильні до згубної дії алкоголю.

Учені вивчали 8710 чоловіків і жінок, які народилися протягом одного тижня 1970 року. Їх розумові здібності у віці 10 років були піддані порівнянню з інформацією про вживання ними алкоголю і проблемах із випивкою у віці 30 років.

В опублікованому Американським журналом громадської охорони здоров"я дослідженні розповідається про те, що люди з високими показниками рівня розумової діяльності стикалися з великою кількістю проблем, викликаних алкоголем, в дорослому житті.

За даними Національного статистичного бюро, британці, що посідають посади управлінців і начальників, споживають 15,1 одиницю алкоголю (1 од. алкоголю дорівнює 2 келихам вина) за тиждень, в порівнянні з 11,6 одиницями, які споживають люди, зайняті рутинною діяльністю. Жінки в середньому вживають 9.0 одиниць алкоголю на тиждень, чоловіки - 18.7.

У 2005 році на кожні 100 тисяч людей у Британії доводилося 12,9 смертей, викликаних зловживанням алкоголю, проте в 2006 р. це число зросло до 13,4. Для порівняння: у 1991 році було 6,9 смертей, пише Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Розумні люди мають більше шансів стати алкоголіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі