пʼятниця, 04 липня 2008 11:50

Розслідування вбивства Беназір Бхутто зайшло в глухий кут

Після вбивства лідера Пакистанської народної партії Беназір Бхутто пройшло більше шести місяців, проте влада Пакистану так і не знайшла замовника.

Колишня глава уряду Пакистану Беназір Бхутто була убита 27 грудня 2007 року на передвиборному мітингу в місті Равальпінді. У країні йшла виборча кампанія до парламенту.

Смерть одного з найпопулярніших пакистанських політиків шокуавла не тільки Пакистан, але і весь світ, проте уряд президента Первеза Мушаррафа не створив спеціальної комісії з розслідування її вбивства, а на думку джерел, близьких до слідства, поліцейські весь цей час вели розслідування як-небудь, вважаючи за краще створювати навколо справи більше шуму, ніж займатися пошуками можливих замовників.

Розслідування смерті Бхутто не зрушилося з мертвої точки навіть не дивлячись на те, що Пакистанська народна партія зараз складає більшість в правлячій коаліції, а нинішній лідер партії - вдівець загиблої Асіф Алі Зардарі - має в країні величезний авторитет.

Колишній генерал пакистанської армії Талад Масут, який володіє інформацією про хід розслідування, вважає, що слідство у справі Беназір Бхутто зайшло в глухий кут. "Поліцейські не займаються розслідуванням з належною старанністю і не шукають замовників", - заявив Масут місцевим ЗМІ.

Арешт п"ятьох пакистанців, підозрюваних у вбивстві Бхутто, мало що дав розслідуванню: навіть прокурори антитерористичного суду в Равальпінді неодноразово заявляли, що підозрювані нічого не знають про замовника вбивства, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Розслідування вбивства Беназір Бхутто зайшло в глухий кут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі