четвер, 06 листопада 2008 11:42

Розшифровка чорних ящиків літака, що впав на Мехіко, нічого не дала

Розшифровка чорних ящиків літака, що розбився в центрі Мехіко, не дала вказівок на те, що перед катастрофою щось пішло не так. На плівці записалися розмови пілотів і диспетчерів про швидкість і радіочастоти. Після них йде тиша, що наступає в той момент, коли радари втратили літак.

Авіакатастрофа сталась близько 19 годин вечора у вівторок 4 листопада за місцевим часом. Літак, що летів з міста Сан-Луїс-Потосі, впав на трасу в центрі Мехіко в годину пік. Повідомляється про 14 загиблих, серед яких всі пасажири літака і п"ятеро людей, які знаходилися на землі. Ще близько сорока людей дістали поранення, десятки машин були пошкоджені.

Серед загиблих пасажирів літака виявився міністр внутрішніх справ Мексики Каміло Моуріньо, найближчий соратник президента країни Феліпе Кальдерона. Він був відомий як борець з контрабандою наркотиків, який зумів посадити декількох босів наркомафії. Також загинув колишній прокурор у справах наркоторговців Хосе Луіс Сантьяго Васконселос. На нього раніше здійснювалися замахи.

Проте, офіційні особи заявляють, що, швидше за все, їхня загибель стала результатом нещасного випадку. Так, немає ніяких вказівок на те, що літак загорівся ще в повітрі. Проте влада Мексики закликала на допомогу слідчих і експертів з США і Великобританії, які повинні розглянути всі можливі версії події, щоб виключити всяку можливість теракту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Розшифровка чорних ящиків літака, що впав на Мехіко, нічого не дала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі