понеділок, 12 травня 2008 17:02

Розроблено національну програму розвитку читання серед дітей

У Львові закінчився форум видавців дитячої книги. На заключній прес-конференції голова форуму заявила про критичну ситуацію з виданням дитячої книги та гостру необхідність популяризувати читання серед дітей.

Ситуація з дитячим книговиданням в Україні є ганебною, заявила президент громадської організації "Форум видавців" Олександра Коваль.

У порівнянні з Росією, в Україні щороку видається в десятки разів менше книг, а скільки з них дитячих, і взагалі не відомо, додає Коваль. Проблемою є й те, що сучасні діти втратили інтерес до читання.

У рамках Форуму своєю методикою, як зацікавити дитину книгою, ділилася провідний спеціаліст Національної програми розвитку читання у Німеччині Юлія Пфайфер-Шпікерман. В Україні ж такої програми немає.

За словами Олександри Коваль, національну програму, яку розробляють, передусім буде спрямовано на подолання проблем з книгарнями, бібліотеками та розвиток родинного читання. І неодмінно - запровадження посади вчителя з читання у загальноосвітніх закладах, який навчатиме дітей засвоювати зміст прочитаного та аналізувати тексти.

Фінансуватимуть програму коштом зібраних податків з грального бізнесу, реклами тютюну та алкоголю, відповідний законопроект вже подано до Верховної Ради, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «Розроблено національну програму розвитку читання серед дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі