середа, 13 січня 2021 18:47

Розробили захисну маску "нового покоління"

Розробили захисну маску "нового покоління"
Про необхідність зміни фільтрів користувачам будуть приходити повідомлення в мобільний застосунок. Фото: скріншот з відео

Американська компанія Razer розробила багаторазовий респіратор.

Захисна маска N95 має назву Project Hazel. Вона виготовлена з водонепроникного та стійкого до подряпин переробленого пластику, повідомляє The Verge.

Респіратор має знімні вентилятори, які фільтрують вдихуване повітря та СО2, а також оснащені акумуляторами. За словами розробників, користувачі зможуть отримувати повідомлення про необхідність зміни фільтру через мобільний додаток.

Маску сертифікують для фільтрації 95% повітряних частинок, зокрема коронавірусу, запевнили в компанії.

У респіратор вбудовані мікрофон та підсилювачі звуку, щоб голос користувача було чути без приглушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українці страждають від "політичних зіткнень вакцин"

Project Hazel підтримує світлодіоди Chroma RGB. Кожне кільце підсилювача респіратора світиться в обраному кольорі. У темряві набір світлодіодів активується автоматично, щоб інші могли бачити, як розмовляє власник маски.

Окрім того, компанія також розпочала розробку футляра для маски, який стерилізуватиме її ультрафіолетом.

Дата випуску та ціна маски поки що невідома. Винахід досі не отримав сертифікацію від Управління з контролю за продуктами та ліками, Центрів контролю та профілактики захворювань або Адміністрації охорони праці. Однак для розробки маски компанія запросила лікарів та вчених.

З 8 січня в Україні почав діяти посилений карантин. Заборонена робота закладів громадського харчування, торгових центрів, кінотеатрів та фітнес-клубів.

Зараз ви читаєте новину «Розробили захисну маску "нового покоління"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі