субота, 19 січня 2008 10:25

Розрізаний навпіл китаєць вчиться ходити (ФОТО)

У Китаї чоловік, якого 13 років тому переїхала вантажівка, наново вчиться ходити. Для уцілілої верхньої половини тіла пацієнта лікарі розробили особливу "люльку на ходулях".

У 1995 році китайця Пенга Шуліня переїхала вантажівка, і з тих пір нижня частина тіла у нього відсутня. Трагедія відбулася в місті Шеньчжень, а потерпілого буквально розрізало надвоє багатотонною машиною.

Лікарі відразу зрозуміли, що нижню частину тулуба чоловіка вже не врятувати, проте вони змогли зберегти йому життя. Для цього медики серією операцій пересадили шкіру з голови потерпілого вниз, заростивши таким чином зяючу рану тулуба.

Багато років Шулінь був прикований до ліжка, оскільки будь-який необережний рух міг привести до ускладнень. Тоді навіть лікарі не могли подумати, що коли-небудь їх пацієнт повернеться до нормального життя.

Проте китаєць, який має зріст 78 сантиметрів, не втратив тяги до життя і власною волею став повертати собі здатність рухатися. Спочатку він розвивав руки, а потім став шукати відповідну компанію, яка б займалася виготовленням протезів.

Вихід знайшли китайські лікарі з китайського дослідницького Центру реабілітації. Спеціально для Шуліня вони розробили кожух яйцевидної форми, в який поміщається нижня частина тіла пацієнта. До цього кожуха прикріпляються механічні пристосування-кінцівки для ходьби.

На нових ногах Шулінь вже ходить по території медичного центру і відчуває справжнє захоплення від своєрідної "люльки на ходулях", винайденої медиками, повідомляє Rupor.info.

Зараз ви читаєте новину «Розрізаний навпіл китаєць вчиться ходити (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі