понеділок, 25 березня 2024 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Розраховуємо на міцність спецпризначенців" - сьогодні річниця створення СБУ
10

Сьогодні, 25 березня, день Служби безпеки України.

Президент Володимир Зеленський подякував бійцям СБУ та показав кадри їхньої роботи.

"Пишаємося далекобійністю СБУ. Розраховуємо на міцність спецпризначенців СБУ на фронті. Спираємось на силу СБУ в захисті від операцій ворога проти внутрішньої єдності України. І віримо – віримо, що ефективність СБУ як одного з ключових елементів наших Сил оборони та безпеки України обовʼязково наблизить нашу спільну перемогу", - написав він.

Сьогодні в Україні відзначають День СБУ
Фото: СБУ
Сьогодні в Україні відзначають День СБУ
Сьогодні в Україні відзначають День СБУ
Сьогодні в Україні відзначають День СБУ
Сьогодні в Україні відзначають День СБУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Держзрадники були у самій верхівці": в СБУ розповіли як виявляють злочинців

Начальник СБУ Василь Малюк наголосив, що вже понад два роки СБУ щодня б'є ворога у найболючіші точки. Це Кримський міст, військові кораблі у Чорному морі, танки, системи РЕБ і ППО, нафтопереробні заводи та інші обʼєкти, які працюють на російський ВПК.

"За цей час Служба безпеки знайшла чимало унікальних технологічних рішень. Вони допомагають нам діяти швидко і влучно навіть у глибокому тилу ворога. Ми проводимо спецоперації на суші й на морі, долаючи сотні кілометрів, притягуємо воєнних злочинців до відповідальності, відбиваємо кібератаки, затримуємо агентів і зрадників. Робимо все, щоб ворог усвідомив, що на нашій землі – він приречений, а відплата за всі скоєні злочини та кожне зруйноване життя - неминуча", - наголосив Малюк.

25 березня 1992 року Верховна Рада України прийняла закон "Про службу безпеки України". Цей день з 2001-го згідно з Указом президента відзначається як День СБУ.

Питання про необхідність реформування попередньої союзно-республіканської системи органів державної безпеки постало після проголошення незалежності України. 20 вересня 1991 року Верховна Рада України прийняла постанову "Про створення національної служби безпеки України". Цією ж постановою було ліквідовано Комітет державної безпеки СРСР.

Зараз ви читаєте новину «"Розраховуємо на міцність спецпризначенців" - сьогодні річниця створення СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі