середа, 21 лютого 2007 09:42

Розпродаж "ЮКОСа" почнеться у кінці березня

Засідання комітету кредиторів колишньої найбільшої нафтової компанії Росії "ЮКОС" затвердило порядок розпродажу її активів на аукціоні. Першими продадуть 20% акцій "Газпром нафти" і 9,44% цінних паперів "Роснафти". Розпродаж, швидше за все, відбудеться вже в кінці березня 2007 року.

Офіційно представники конкурсного керівника компанії не спростовують і не підтверджують цю інформацію. Проте, прес-секретар Едуарда Ребгуна Микола Лашкевич заявив, що інформаційне повідомлення про перший аукціон буде найближчим часом розміщене в "Російській газеті". Заявки на конкурс згідно із законом повинні прийматися не менше 25 днів.

Стартова ціна акцій "Газпром нафти" і "Роснафти" буде на 6,5% нижче ринкової. "Час новин" наводить цифри, згідно з якими дисконт складе 6,25% для цінних паперів "Роснафти", а для акцій "Газпром нафти" - 5,66%.

Справа про банкрутство "ЮКОСа" почалася в кінці березня 2006 року за позовом консорціуму західних банків, який вимагав повернення боргу приблизно у півмільярда доларів. Пізніше цей борг викупила "Роснафта". "ЮКОС" визнали банкротом 1 серпня, а конкурсним керівником призначили Ребгуна. Найбільшим кредитором компанії є Федеральна податкова служба. Очікується, що всі аукціони по активах "ЮКОСа" пройдуть 2007 року.

Інтерес до розпродажу компанії вже проявили російські "Ітера", "Норильський нікель", "Газпром" і "Роснафта", а також американська Chevron. "Газпром" навіть заклав до бюджету $3,75 мільярда на придбання 20% акцій "Газпром нафти", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Розпродаж "ЮКОСа" почнеться у кінці березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі