субота, 19 вересня 2020 20:23

Розповіли, що Україні несуть вибори у США

Розповіли, що Україні несуть вибори у США
Олександр Хара: Кожна американська адміністрація намагалася перезапустити стосунки з росіянами. Сьогодні таке перезавантаження важко уявити. Фото: Тарас Подолян

Вибори президента США – дуже важлива подія. Для України вкрай потрібно зберегти партнерські стосунки з Америкою.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить експерт з міжнародних відносин Олександр Хара.

"Трамп підім'яв під себе Республіканську партію. Її затопив популізм. Підпорядкував собі і державну машину. Скандали дискредитували професіоналів. Вони пішли з державних структур. Ті, хто лишився, зрозуміли, що можуть постраждати за свою позицію.

Україні більше допомагала республіканська адміністрація Трампа, ніж демократична Обами. Не через бажання та прихильність президента. Так вважали за потрібне посадовці: Джеймс Меттіс, який був міністром оборони, Роберт Макмастер та Джон Болтон – радники з питань національної безпеки. Розуміли, що агресивну політику Росії треба карати. Зараз таких людей поменшало. Не факт, що тим, хто залишився, вдасться підтримувати Україну ще чотири роки", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повинна використати білоруські протести



За його словами, Трамп будує зовнішню політику на ізоляціо¬нізмі.

"Зменшує зобов'язання США перед іншими членами НАТО. Скорочує військову присутність Штатів по світу. Цю порожнечу заповнює Росія.

Демократи підтримують права людини. Це підштовхуватиме США критикувати невільний путінський режим. Для України це може стати предметом підтримки. Команда Джо Байдена казала, що не можна кидати Україну, а Росія має відповідати за злочини.

Кожна американська адміністрація намагалася перезапустити стосунки з росіянами. Мовляв, якщо протистояння з Китаєм загостриться, краще мати РФ на своєму боці. Через певний час американці бачили деструктивну роль Москви. Починали провадити жорсткішу політику. Сьогодні таке перезавантаження важко уявити. На отруєння Навального не можна не реагувати", - додає міжнародник.

Повне інтерв'ю з Олександром Харою читайте у журналі "Країна".

Вибори президента Сполучених Штатів заплановані на 3 листопада 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що Україні несуть вибори у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі