понеділок, 17 грудня 2018 07:30

Розповіли, що чекає Онуфрія після Об'єднавчого собору

  Голова УПЦ МП Онуфрій. Фото: ТСН
Голова УПЦ МП Онуфрій. Фото: ТСН

Після Об'єднавчого собору Онуфрій буде носити статус митрополита Російської православної церкви в Україні.

"Вселенський патріарх адресував листа особисто митрополиту Онуфрію, в якому було чітко сказано про те, що після Об'єднавчого собору, обрання предстоятеля цієї об'єднаної церкви, митрополита Київського, він автоматично стає канонічним митрополитом Київським. З того часу, відповідно, не може існувати двох митрополитів Київських. Митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні", — розповідає новообраний предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, повідомляє "ТСН".

Єпіфаній додав, що представники Московського патріархату зараз налякані.

"Вони до кінця не вірили і, напевно, зараз ще не вірять і сумніваються, що ця справа буде до кінця завершена. Але ми довели, ми об'єдналися", — каже предстоятель Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новообраний голова УПЦ Епіфаній анонсував перші кроки єдиної церкви в Україні

У неділю, 16 грудня, в Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві митрополит Київський і всієї України Єпіфаній провів першу літургію в якості предстоятеля єдиної Помісної автокефальної православної церкви України.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що чекає Онуфрія після Об'єднавчого собору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі