четвер, 30 серпня 2018 18:58

Розповіли про безлад в українських школах перед початком навчального року

Розповіли про безлад в українських школах перед початком навчального року
Українські школи не готові приймати першокласників. Фото: KJ

У Кропивницькому пікетують батьки першокласників, люди вимагають нарешті забезпечити нову українську школу меблями та навчальним матеріалом.

Діти через кілька днів підуть до школи, а в класах немає навіть парт, повідомляє ТСН.

"Парт немає, ми ставили, пересували будь-які парти, підлоги немає, підлога взагалі в жахливому стані", - скаржаться батьки.

Коли діти будуть навчатися в умовах, які рекламує нова українська школа, батьки вирішили запитати у міського голови.

"Я за те, щоби приїхали найвищого рівня перевірки, міністерські перевірки, державні перевірки з Кабміну і вказали на випадки або корупції, або крадіжок, або неефективного, нераціонального використання коштів, або порушень технології процесу виховання, процесу навчання", - сказав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал: у школі буде працюватиме вчителька-терористка

На найвищому рівні вже пообіцяли створити міжвідомчий координаційний центр, який має пришвидшити процес забезпечення першокласників усім необхідним. Про це повідомила міністр освіти.

Натомість у Подільську Одеської області старі двомісні парти попиляли навпіл і доставили додаткові ніжки, аби забезпечити першокласників партами, які вимагає нова школа.

"Ми завдячуємо батькам, татам наших малюків, які уже прийшли до школи і трансформували меблі так, щоб кожній дитині було зручно за ними сидіти", - зазначила директорка школи.

Проблеми виникли і з підручниками для нової української школи, їх не встигли надрукувати. Проблеми навчальних закладів обіцяють вирішити у жовтні.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається нині, а й вміння застосовувати їх у житті.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про безлад в українських школах перед початком навчального року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі