Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2018 08:24

Розповіли нові правила паркування для водіїв

Розповіли нові правила паркування для водіїв
Крім накладення штрафів і виклику евакуатора, інспектори з вересня 2018 будуть стежити, як водії платять за стоянку. Фото:storage.sea.org.ua

Спеціальні інспектори тепер будуть карати за неправильне паркування. Вони зможуть виписати штраф або навіть відправити автомобіль на штрафмайданчик.

Зараз у Києві нерідкі ситуації, коли водії по півгодини, а то й довше не можуть виїхати з дворів, тому що дорогу перекривають припарковані машини, - про це пише "Сьогодні".

За таку парковку автомобілі і за нинішніми правилами повинні забирати на штрафмайданчик, але має право це робити тільки поліція. А ось вже через місяць, з вересня, таке ж право матимуть інспектори з паркування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і коли обмежать рух транспорту в Києві на час підготовки Параду

"На місці інспектор зможе виписати постанову та притягнення громадянина до адміністративної відповідальності за невиконання умов паркування", – зазначив заступник директора з розвитку КП "Київпастранс" Андрій Коваленко.

Таких порушень на столичних вулицях дуже багато – буквально на кожному другому перехресті. Наприклад, автомобілі паркують занадто близько до пішохідних переходів, на під'їздах до будівель і там, де є знаки, що забороняють стоянку. Подекуди машини стоять прямо на пішохідному переході.

Самі водії скаржаться – залишити машини просто ніде. Поліцейські кажуть, що це не привід порушувати, але проблему визнають і закликають вирішити питання паркувальних місць. Крім того, в поліції задоволені появою паркувальних інспекторів.

"Поліція не буде відволікатися, будемо займатися більш важливими викликами", – говорить лейтенант патрульної поліції м. Києва Максим Ошовський.

Крім накладення штрафів і виклику евакуатора, інспектори з вересня 2018 будуть стежити, як водії платять за стоянку. Талон повинен знаходитися на лобовому склі автомобіля. Якщо його немає – буде накладено штраф від 100 до 200 гривень.

За стоянку в недозволеному місці покарання складе від 200 до 500 гривень. Якщо заплатити штраф у перший тиждень після порушення, сума зменшиться на 50%. А ось якщо затримати оплату на місяць – штраф, навпаки, зросте вдвічі. При цьому мер столиці Віталій Кличко попередив, що в Києві за паркування автомобілів у недозволеному місці будуть накладати штраф у понад тисячу гривень.

За перше півріччя 2018-го столичні автомобілісти сплатили за парковку понад 23 млн грн.Це максимальний показник фінансових надходжень до бюджету Києва порівняно з відповідними періодами 2014-2017 років.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли нові правила паркування для водіїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути