субота, 17 квітня 2021 14:26

Розповіли, кому можна відтермінувати введення другої дози Covid-вакцини

Розповіли, кому можна відтермінувати введення другої дози Covid-вакцини
Людям, які перехворіли після отримання першої дози ковід-вакцини, можуть перенести щеплення. Фото: Reuters Фото: Reuters

Введення другої дози вакцини від коронавірусу AstraZeneca можна відтермінувати на пів року.

Це можливо, якщо людина перехворіла на Covid-19 після отримання щеплення першою дозою. Про це повідомив головний санлікар Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ наближається до найвищого рівня поширення коронавірусу - ВООЗ

"Якщо людина захворіла між першим і другим щепленням, то друге щеплення можна відтермінувати на 6 місяців, щоб дозу отримала людина, яка більше її потребує", - пояснив Ляшко.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютогого. Першими препарат почали вводити медичним працівникам коронавірусних лікарень, бригадам екстреної допомоги, співробітникам лабораторій, що тестують на коронавірус, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

Другий етап з п'яти розпочали 22 березня. На ньому щеплення роблять лікарям усіх закладів охорони здоров'я, соціальним працівникам та людям старших 80 років.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, кому можна відтермінувати введення другої дози Covid-вакцини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі