четвер, 20 грудня 2018 13:01

Розповіли, до яких країн стали частіше подорожувати українці

Розповіли, до яких країн стали частіше подорожувати українці
Попит на авіаперельоти підвищився на 29%. Фото: vesti-ukr.com

Українці 2018-го найчастіше подорожували у 6 європейських країн, а також Єгипет і Туреччину. Про це пише Державна прикордонна служба України в четвер, 20 грудня.

За даними відомства, цьогоріч українці мандрували в Польщу, Угорщину, Молдову, Румунію, Білорусь, Словаччину та Єгипет (на 350 тис. більше осіб) і Туреччину. Також зросла кількість поїздок громадян України у Німеччину (на 165 тис.), Італію (на 125 тис.), Іспанію ( на 50 тис.), Грецію та Данію (на 30 тис.), Австрію і Кіпр (на 25 тис.), Латвію (на 20 тис.), Болгарію і Чехію (на 15 тис.), Естонію і Швейцарію (на 10 тис.).

У США та Ізраїль подорожували практично стільки ж, як і в минулоріч.

Крім того, на 22% більше українців перетнули кордон зі Словаччиною і на 17% більше з Румунією .

Також попит на авіаперельоти підвищився на 29% (у цілому це 10,7 млн осіб).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли витрати жителів різних країн на новорічні свята

"Відкривати для себе світ українці поспішають із різних причин, однак основні з них - це запровадження режиму безвізових поїздок у країни ЄС і спрощення процесу переходу кордону. У той же час сьогодні громадяни України сміливіше розширюють коло країн для відпочинку і поїздок у справах", - кажуть у Держприкордонслужбі.

33-річний Джонатан Хау та його дружина 30-річна Кеч за майже 5 років відвідали 75 країн, включаючи Антарктиду. Вони подорожують разом із котеням і заробляють на цьому $70-100 тис. на рік.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, до яких країн стали частіше подорожувати українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі