середа, 11 червня 2008 14:13

Розповідь із 800 слів про Гарі Поттера продано на добродійному аукціоні за 50 тис дол

Розповідь про невідомі сторінки життя Гаррі Поттера, написану Джоан Роулінг на прохання добродійного аукціону, пішла з молотка за 25 тис фунтів (близько 50 тис дол).

Лише у 800 словах на обох сторонах картки розміром з поштову листівку британська письменниця розповіла про пригоди Поттера до того як він дізнався, що є чарівником і поїхав вчитися до Хогвартсу. Раніше Роулінг на своєму офіційному сайті повідомляла, що планує написати в цій розповіді про пригоди батька Поттера та Сіріуса Блека за три роки до народження Гаррі.

На торгах, організованих компанією Waterstone, продано невеликі історії ще 12-ти відомих письменників, сценаристів, драматургів, зокрема лауреата Нобелівській премії Доріс Лессінг, Тома Стоппарда, Маргарет Етвуд і Себастьяна Фолкса, автора останньої книги про "суперагента-007" - "Дияволові не все одно".

За словами виконавчого директора компанії Джеррі Джонсона, в цілому аукціонерам вдалось отримати більше 47 тис фунтів (близько 94 тис дол), і всі ці кошти надійдуть до фонду, який займається проблемами дислексії, і ПЕН-клубу. "Ми дуже вдячні такому цінному подарунку Роулінг та інших майстрів пера", - сказав Джонсон.

Сама творець літературного образу Поттера заявила, що писати коротку розповідь про чарівника було для неї "дуже великим задоволенням". "Відчуваю величезне задоволення від того, що допомогла отримати таку суму", - відзначила письменниця з Шотландії.

Проте автор всесвітньо відомої саги підкреслила, що не має наміру перетворювати розповідь на ще один роман про Поттера.

Відзначимо, що коротке оповідання Роулінг разом із роботами інших авторів увійдуть до книги, яка побачить світ в серпні цього року, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Розповідь із 800 слів про Гарі Поттера продано на добродійному аукціоні за 50 тис дол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі