субота, 05 травня 2007 17:17

Розпочався другий тур виборів президента Франції

На виборах президента Франції в суботу відкрилися перші виборчі ділянки, повідомляє AFP.

Можливість першими віддати свій голос за один з двох кандидатів на пост президента отримали виборці заморської території Франції - групи островів Сен-пьер і Мікелон (Saint-Pierre et Miquelon), розташованої в Атлантичному океані недалеко від Канади. На цих островах до виборчих списків внесено близько 5 тисяч чоловік.

Також в суботу для голосування відкриваються ділянки на заморських територіях Франції, розташованих в Карибському басейні і Південній Америці.

У самій Франції голосування в другому турі президентського вибору почнеться в неділю о 08:00 за місцевим часом. Виборчі ділянки закриються в 20:00 неділі. Очікується, що перші попередні результати виборів стануть відомі ще до опівночі.

Всього у виборах президента Франції можуть взяти участь близько 44 мільйонів громадян республіки. Їм належить зробити вибір між консерватором Ніколя Саркозі і соціалістом Сеголен Руаяль. За даними останніх соцопитувань, шанси Саркозі на перемогу оцінюються вище, проте розрив між кандидатами складає всього декілька відсотків, повідомляє Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Розпочався другий тур виборів президента Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі