вівторок, 07 серпня 2018 13:49

Розпочались випробування нової самохідної гармати "Богдана"

Розпочались випробування нової самохідної гармати "Богдана"
САУ "Богдана" пішна на державні військові випробування / фото: BBC.com

10 серпня буде прийнято рішення про прийняття на озброєння 155-мм гармати "Богдана".

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак на репетиції параду до 27-ї річниці Незалежності України.

"Випробування вже проходять, до речі, проходять вони сьогодні й кінцеве рішення (рішення про прийняття на озброєння - Gazeta.ua) я буду приймати 10 серпня", – говорить Степан Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітання "Слава Україні", гімн ОУН і нова бронетехніка - нововведення на параді-2018

Інформацію про самохідну артилерійську установку "Богдана" вперше оприлюднив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express – Сергій Згурець.

САУ "Богдана" - прототип гаубиці, створеної з бойового модуля-вежі польської самохідної артилерійської установки "Краб" і основи-шасі українського танка Т-84У "Оплот". Гаубиця має 155-міліметрову потужну гармату за натівськими стандартами. Може вражати цілі на відстані до 50 км.

Військовий парад до 27 річниці Незалежності України буде "потужнішим, ніж у минулі роки". У параді візьмуть участь 4500 військовослужбовців, 250 одиниць техніки. Уперше крокуватимуть 24 підрозділи Збройних сил, Прикордонної служби, Служби безпеки, Національної гвардії, рятувальників, поліцейських.

Зараз ви читаєте новину «Розпочались випробування нової самохідної гармати "Богдана"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі