вівторок, 27 листопада 2018 15:38

Розмитнили першу євробляху

Розмитнили першу євробляху
Українець розмитнив свій легковий автомобіль заплативши 50 тис. грн Фото:autonews

Чернівецька митниця Державної фіскальної служби (ДФС) оформила перший транспортний засіб на єврономерах за новими пільговими умовами.

Українець розмитнив свій легковий автомобіль з дизельним двигуном Renault Laguna 2004 року випуску з німецької реєстрацією. Заплатив до державного бюджету понад 49,3 тис. грн, повідомили в прес-службі ДФС.

"Таким чином мито (10%) склало 4,6 тис. грн, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) - 28,77 тис. грн і ПДВ (20%) - 15,96 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС пообіцяли цілодобово реєструвати евробляхи

Упродовж 90 календарних днів з дня набрання чинності законом базова ставка акцизного податку розраховується з 50% знижкою, крім електромобілів, із застосуванням коефіцієнтів залежно від об'єму двигуна та віку транспортного засобу.

"Через три місяці митне оформлення даної Renault Laguna варто було б резиденту 83,8 тис. грн. Таким чином економія склала 34,5 тис. грн", - зазначили у відомстві.

8 листопада Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроекти №8487 і №8488. Вони, зокрема, зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і підсилюють відповідальність за порушення митних правил, зокрема, для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набрання законами чинності (з 25 листопада).

25 листопада власники автомобілів на єврономерах перекрили три пункти пропуску у Львівській області та два на Волині.

Зараз ви читаєте новину «Розмитнили першу євробляху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі