середа, 25 червня 2008 16:53

Розкрито вбивство директора "Чернігівбудінвесту"

На Чернігівщині розкрито вбивство директора КП "Чернігівбудінвест" Володимира Бондаренка, котре було скоєна 1 березня ц.р.

Про це повідомив журналістам під час прес-конференції начальник УМВС в області Іван Катеринчук.

За його словами, розслідування цієї резонансної у регіоні справи працівники органів внутрішніх справ розпочали фактично з нуля. Проте на десятий день встановили ймовірних вбивць. Трьох з них правоохоронці затримали 21 березня на різних квартирах у Чернігові, а організатора злочину – 5 червня. Усі вони – жителі Чернігова, декілька з них раніше судимі.

І.Катеринчук зазначив, що на квартирі, де затримано організатора, правоохоронці вилучили арсенал зброї – два пістолети, дві гранати, автомат "Калашникова" та мисливську рушницю. Зараз зброю перевіряють у відповідних базах даних України та країн СНД щодо причетності до інших злочинів.

Також начальник УМВС в області наголосив, що слідство має у своєму розпорядження матеріали, які свідчать, що злочин було сплановано заздалегідь і деякий час злочинці вели спостереження за В.Бондаренком.

Слідчо-оперативна група розглядала кілька версій, серед яких – і замовне вбивство, пов`язане з професійною діяльністю загиблого. "Сьогодні версія не підтверджується, хоча остаточно не відкидається", - сказав І.Катеринчук. Він основним мотивом злочину поки що називає корисливий. Злочинці з квартири В.Бондаренка у Чернігові викрали 33 тисячі доларів, 500 євро та золоті прикраси. За поясненнями затриманих, скоювати вбивство вони не мали наміру.

Слідство у справі триває, його проводить слідче управління УМВС в області.

Як повідомлялося, 1 березня у с. Ульянівка під Черніговом на дачі вбито керівника міського комунального підприємства "Чернігівбудінвест" 67-річного В.Бондаренка. В.Бондаренко очолював КП "Чернігівбудінвест" у 2004-2006 роках, у лютому 2008 року знову був призначений керівником цього підприємства.

КП "Чернігівбудінвест" - посередницьке підприємство, засноване у 2004 році з метою створення сприятливих умов для роботи підрядних організацій міста, ефективного ведення будівництва, запобіганню перепродажу виділених для будівництва земельних ділянок, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Розкрито вбивство директора "Чернігівбудінвесту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі