вівторок, 03 липня 2007 14:08

Розкритий секрет невдалої втечі Пугачової на Захід

У 80-і роки Алла Пугачова збиралася втекти з СРСР за кордон, до Франції, Такі сенсаційні відомості надав колишній співробітник КДБ, який представився Сергієм Соколовим.

Не дивлячись на шалену популярність, грошей співачці не вистачало. На початку 80-х вона часто їздила за кордон, де за виступи платили значно більше. Якраз в цей час постійно мандрівна Алла потрапила у поле зору КДБ. Новому "об"єкту по розробці" співробітники комітету дали кодове ім"я Лара.

У 1983-му - початку 1984 року Пугачова разом з дочкою Кристиною гастролювала по НДР. Перекладачем у неї працювала німкеня, співробітниця КДБ. Вона дізналася, що Пугачова вела переговори з французьким імпресаріо, що прилетів до Німеччини.

Згідно плану французького імпресаріо, Алла повинна була як туристка приїхати до Західного Берліна, а звідти літаком відлетіти до Парижа. Проте переїхати до Франції Пугачовій так і не вдалося - перекладачка повідомила про плани співачки в КДБ, і Аллу Борисівну викликав начальник п"ятого управління Филип Бобков. Тоді подібний вчинок кваліфікувався як державний злочин: стаття 64 Кримінального кодексу РРФСР "зрада Батьківщині у формі втечі за кордон".

Бесіда тривала дві години. Бобков сказав співачці: "Алла Борисівна, майте на увазі, ви нам потрібні тут. Вас любить вся країна, а що ви там робитимете? Співати в борделях і шинках?" Налякана Пугачова у всьому зізналася і розкаялася, заявивши, що батьківщину ніколи не зрадить, а та розмова була хвилинною слабкістю. Після чого співачку на три роки зробили невиїзною і лише в 86-му випустили до Фінляндії.

Перевірити дану інформацію практично неможливо проте існують дані, що Аллу Борисівну двічі не випускали за кордон.

В кінці 70-х Пугачова була захоплена творчістю відомого французького співака Джо Дассена. Говорять, що вона збиралася до Франції - особисто познайомитися з кумиром, проте її не випустили з країни.

За словами головного біографа Пугачової Олексія Єрмолаєва, в 1983 році Аллі Борисівні надійшла пропозиція від шведського продюсера - зіграти разом з легендарною групою "AББA" в мюзиклі "Шахи". Правда, роль, яку запропонували радянській зірці, викликала підозри у влади - Пугачова мала зіграти дружину радянського гросмейстера, що залишився на Заході. Співачці порадили відмовитися від пропозиції і про всяк випадок не випустили з країни, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Розкритий секрет невдалої втечі Пугачової на Захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі