четвер, 19 квітня 2007 13:58

Розкопки братської могили в Талліні почнуться 25 квітня

25 квітня почнуться розкопки братської могили біля монумента Воїнові-визволителю в центрі Талліна. Про це повідомило державне радіо Естонії.

За даними радіостанції, саме ця дата фігурує в листі, направленому міністром оборони Естонії Яаком Аавіксоо в Таллінську мерію. Зокрема, в листі говориться, що розкопки, метою яких є витягання останків полеглих радянських воїнів і перенесення їх на військове кладовище, вестимуться в квітні і травні 2007 року. Після завершення розкопок передбачається демонтаж монумента Воїнові-Визволителю. Таким чином, 9 травня доступ до пам"ятника буде закритий.

У середині березня комісія з військових поховань при міністерстві оборони Естонії рекомендувала перепоховати останки радянських солдатів з братської могили і перенести встановлений на їх честь монумент з центру міста на горбі Тинісмягі на військове кладовище Сіселінна.

Звістку про перенесення пам"ятника і розкопки викликали масу протестів в Росії і серед російськомовного населення Естонії. Російські власті не раз пропонували естонським колегам перепоховати останки воїнів на території Росії, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Розкопки братської могили в Талліні почнуться 25 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі