середа, 07 березня 2007 20:44

Роздрукованого на принтері Пікассо продали за 20 мільйонів

У суді Лос-Анджелеса почалися слухання у справі про фальсифікацію робіт Пабло Пікассо й інших художників, що принесла авторам підробок 20 мільйонів доларів. Крістін Юбенкс і Джеральд Салліван продавали віддруковані на принтері копії літографій відомих робіт через телевізійний аукціон. Обдурених покупців виявилося близько десяти тисяч.

Глядачі програми "Fine Arts Treasures Gallery", що транслювалася по одному з кабельних каналів, купляли роботи Пікассо, Шагала і Дали. Як правило, літографії приходили поштою новим власникам незастрахованими і пом"ятими.

Юбенкс і Саллівана звинувачують в злочинній змові та шахрайстві. В їхньому будинку у вересні 2006 року слідчі ФБР виявили близько тисячі фальшивок і чотири мільйона доларів готівкою. Юбенкс загрожує десять років тюремного ув"язнення, Саллівану - шість. Чи зможуть обдурені клієнти отримати свої гроші назад, невідомо: Джеральд Салліван оголосив себе банкротом у лютому 2007 року, посилаючись на британську газету The Guardian повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Роздрукованого на принтері Пікассо продали за 20 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі