четвер, 07 лютого 2008 09:56

Розбіжності по Афганістану ставлять під загрозу майбутнє НАТО

Міністр оборони США Роберт Гейтс виступив з попередженням до союзників по НАТО, заявивши, що розбіжності щодо операцій в Афганістані ставлять під загрозу саме майбутнє Північноатлантичного альянсу.

Виступаючи в профільному сенатському комітеті, Р.Гейтс наголосив, що без більш рівномірного розподілу тягаря військових операцій в Афганістані між учасниками західних коаліційних сил у солдатів пропаде будь-яке бажання воювати.

При цьому шеф Пентагону відзначив, що основні бойові дії в найбільш небезпечних південних районах Афганістану ведуть війська США, Великої Британії, Канади і Нідерландів.

Що стосується Німеччини, то, як підтвердив напередодні глава німецького військового відомства Франц Йозеф Юнг, Берлін не бажає направляти своїх солдатів на афганський південь.

"Думаю, було б великою помилкою, якби ми перенесли наші зобов"язання з півночі на південь", - сказав Франц Йозеф Юнг

Такий підхід, на думку Р.Гейтса, може створити в НАТО подвійні стандарти.

"Мене сильно турбує, що альянс перетворюється на дворівневий, в якому у вас є союзники, готові битися і вмирати, захищаючи безпеку людей, та інші, які не готові", - заявив міністр оборони США, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Розбіжності по Афганістану ставлять під загрозу майбутнє НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі