понеділок, 14 травня 2007 08:12

Розбили бронзову гірлянду на могилі Героїв Радянського Союзу у Львові

У ніч з суботи на неділю на Пагорбі Слави у Львові невідомі розтрощили бронзову гірлянду встановлену на Алеї Героїв цього військового меморіалу. Про це повідомив перший секретар Львівського обкому Комуністичної партії України Олександр Калинюк.

"На території меморіалу "Пагорб Слави" в мене була призначена зустріч для інтерв"ю з представниками російського телеканалу "Рашен-тудей", власне, щодо ситуації, яка склалася на Львівщині з намірами окремих сил демонтувати пам"ятники радянським воїнам. Коли ми прибули на території Пагорба Слави то побачили, що бронзова гірлянда, яка встановлена на Алеї Героїв, потрощена! Вандали буквально розтрощили і скинули на землю два трьохметрові кінці бронзової гірлянди саме на місці поховань 20-ти Героїв та двічі Героїв Радянського Союзу", - розповів Калинюк.

Всього, за словами головного комуніста Львівщини, на території Пагорба Слави захоронено понад 300 солдат та офіцерів, які загинули під час визвольних боїв за Львів.

Калинюк також повідомив, що з приводу скоєного акту вандалізму на могилах полеглих Героїв Радянського Союзу у Львові буде скеровано відповідну заяву на ім"я Президента України Віктора Ющенка, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Розбили бронзову гірлянду на могилі Героїв Радянського Союзу у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі