четвер, 10 квітня 2008 11:16

Росія погрожує відібрати в України Крим, якщо вона вступить до НАТО

Росія погрожує відібрати в України Крим, якщо вона вступить до НАТО
Росія може підняти питання про приналежність Криму у разі форсованого вступу України в НАТО. Про це заявив голова комітету Держдуми у справах СНД і зв"язкам із співвітчизниками Олексій Островський.

"У разі форсованого вступу України в НАТО, Росія може підняти питання про приналежність Криму. Російська Федерація має правові підстави повернутися до перегляду тих угод, які були досягнуті при Хрущові", - сказав Островський, якого цитує РІА "Новини".

При цьому парламентарій впевнений, що в найближчій перспективі Україні і Грузії не вдасться вступити в НАТО.

Що стосується України, то в цій країні, відзначив Островський, до Альянсу хочуть вступити тільки Президент, Прем"єр-міністр і спікер Верховної Ради.

"Відсутня думка народу, тоді як, згідно з Конституцією, вступу до Альянсу повинне передувати проведення референдуму", - сказав депутат.

"З іншого боку, все залежатиме від позиції Росії, яку роботу ми проводитимемо з цими державами і країнами Заходу", - відзначив він, пише Лига.

Зараз ви читаєте новину «Росія погрожує відібрати в України Крим, якщо вона вступить до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі