вівторок, 09 січня 2007 16:34

Росія втратить $3,3 мільярди від дружби з Білоруссю

Втрати російської економіки через газові угоди з Білоруссю становитимуть $3,3 млрд, із яких держбюджет РФ втратить $1,3 млрд, а збитки "Газпрому" становитимуть $2 млрд, заявив Президент Росії Володимир Путін.

- Це є платою Росії за перехід до ринкових відносин і прямою підтримкою білоруських колег, - сказав Президент РФ на нараді з членами уряду.

"Газпром", купуючи 50% акцій "Белтрансгаза", стає міноритарним акціонером, оскільки не має ні контролю, на навіть слова при управлінні цим підприємством. При цьому ми погодилися з тим, щоб прийняти найвищу оцінку цього підприємства в $5 млрд і платимо $2,5 млрд. По суті, це ще один захід підтримки білоруських колег, - сказав Путін.

Він зазначив, що розраховує, що домовленості виконуватиме і російська, й білоруська сторони при розумінні того, що робить Росія для підтримки білоруської економіки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Росія втратить $3,3 мільярди від дружби з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі