пʼятниця, 08 травня 2009 09:38

Російські прапори розвісять у Криму

Російські прапори розвісять у Криму
Акція "В кожному вікні - російський прапор!", організатори якої закликають кримчан на честь 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні вивісити триколор з вікон або з балконів своїх домівок, стартувала сьогодні в Сімферополі.

На центральній площі міста всім охочим роздавали російські прапори і Георгіївські стрічки. Крім того, організатори заходу розтягли на час проведення акції величезний прапор Російської Федерації (його розмір - 35 квадратних метрів).

Крім Сімферополя, триколор будуть роздавати в Євпаторії, Керчі, Саках, Феодосії, Ялті і Севастополі. Прапори шиють активістка молодіжної організації Прорив. Поки готові 2 тисячі триколорів.

Лідер кримського відділення Міжнародного молодіжного фронту Прорив Надія Полякова, відповідаючи на запитання, чому поширюються російські прапори, якщо радянські солдати воювали під червоними прапорами, заявила, що "Росія є правонаступницею Великої Перемоги".

"Ключову роль відіграла саме Росія. Зустрічаючи наших солдатів-визволителів в Європі: чи то українець, білорус чи казах - їх називали росіянами. Що допомогло перемогти у війні? Руський дух, який передала Росія своїм воїнам", - сказала вона .

В акції, крім активістів кримського прориву, взяли участь прихильники Прогресивної соціалістичної партії України на чолі з їхнім лідером Наталією Вітренко.

"Кому сьогодні кланяється все людство за те, що світ утримався від поневолення нацистами і фашистами? Звичайно, вклоняються нашим батькам і вклоняються Росії", - сказала вона.

"Нехай прапори (РФ) будуть у кожному вікні, і нехай Георгіївські стрічки будуть на грудях", - додала Вітренко.

Акція В кожному вікні - російський прапор! проводиться з 2007 року.

8 травня на головній площі Сімферополя планується розгорнути найбільшу на пострадянському просторі Георгієвською стрічку.

Вічний вогонь на Малаховому кургані в Севастополі - перший Вічний вогонь у Радянському Союзі, запалений в пам"ять про учасників Великої Вітчизняної війни - знову запалав у четвер після перерви у 31 рік.

За матерiалами: УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Російські прапори розвісять у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі