пʼятниця, 18 березня 2022 02:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська поліція перевіряє телефони в українців, які живуть в Москві

Російська поліція перевіряє телефони в українців, які живуть в Москві
В Росії перевіряють українців. Фото: Уніан

Громадян України, які живуть у Москві, викликають у поліцію на опитування і оглядають їхні мобільні телефони.

У студента МФТІ й інших громадян України, які збиралися виїхати з Москви автобусом до Риги поліцейські перевірили паспорти, після чого частину людей відвезли до відділку. Там їх сфотографували, зняли відбитки пальців і перевірили телефони – зокрема, щодо відвідування опозиційних пабліків і наявності у фотогалереї "націоналістичної символіки", повідомляє правозахисний проєкт "ОВД-Инфо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Росії в ООН розродився новою брехнею і звинуватив Україну в рекордних фейках

Самого студента залишили у відділі поліції на ніч, склавши на нього протокол про нецензурну лайку в громадському місці.

Ще одна громадянка України, яка працює в Москві у сфері обслуговування, розповіла, що її та її знайому викликали до поліції на опитування, під час якого також оглянули їхні телефони. Дівчина розповіла, що на цей момент у відділку було ще кілька громадян України.

Народ України і президента Володимира Зеленського номінуватимуть на Нобелівську премію миру. Відповідний лист до Нобелівського комітету надіслала група діючих та колишніх європейських політиків.

Зараз ви читаєте новину «Російська поліція перевіряє телефони в українців, які живуть в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі