четвер, 30 серпня 2007 12:26

Росприроднагляд пропонує позбавити "Лукойл" ліцензії

Росприроднагляд вирішив направити матеріали перевірок ряду компаній-надрокористачів до комісії Роснадр з розгляду питань про дострокове припинення права користування надрами, йдеться в повідомленні міністерства природних ресурсів РФ. Найближчим часом у Роснадра будуть направлені матеріали на п"ять компаній: ТОВ "Лукойл - Західний Сибір" (південно-східна частина Ватьєганського родовища, ХМАО), ЗАТ "Веллойл" (Татарія), НК "Калмістерн" (Каспійське родовище, Калмикія), НК "Речер-Комі" (площа Північний Іраель, Республіка Комі), ТОВ "ВАХГЕО" (Каралькніська ділянка, ХМАО).

Матеріали перевірок свідчать про істотні порушення ліцензійних угод даними компаніями, наголошується в повідомленні. Так, ТОВ "Лукойл - Західний Сибір" проводить геологічне вивчення й розвідку надр південно-східної частини Ватьєганського родовища за відсутності частини проектних документів, не виконало додатковий підрахунок запасів, умови доповнень до ліцензійної угоди в частині утилізації попутного нафтового газу, пояснює МПР.

Наприкінці липня замкерівника Росприроднагляду Олег Мітволь почав перевірку ліцензій ряду компаній-надрокористувачів. У комісію Роснадр вже направлено клопотання про відкликання ліцензії на родовище "Гаша" в Дагестані у компанії "ДНК", пізніше таке саме рішення ухвалено відносно компанії "Верхньосомрінська нафта", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Росприроднагляд пропонує позбавити "Лукойл" ліцензії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі