четвер, 04 жовтня 2007 14:38

Росію зобов"язали виплатити двом чеченкам 200 тисяч євро

Європейський суд з прав людини зобов"язав Росію виплатити трьом чеченкам майже 200 тисяч євро компенсації - це рекордна сума за один день роботи суду у Страсбурзі. Річ у тому, що в четвер суд розглядав одразу три позова проти Росії: позови Олени Гончарук, Хєєді Махаурі і Петімат Гойгової.

Суд ухвалив, що у цих випадках було порушено декілька статей Європейської конвенції з прав людини - про право на життя, на ефективний правовий захист і на справедливий судовий розгляд.

Дві заявниці -  мешканки Старопромисловського району Грізного, що випадково вижили у ході " зачистки"  міста федеральними військами у січні 2000 року. У третьої заявниці в ході " зачистки"  були убиті родичі.

Гончарук і Махаурі були свідками масових розстрілів мирних жителів російськими військовими, причому самі дивом уникнули смерті. У Гойгової під час тієї ж зачистки загинули декілька родичів.

Представники Росії стверджували, що не існує ніяких доказів того, що вбивства були проведені саме російськими військовослужбовцями - військова прокуратура таких фактів не виявила, передає Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Росію зобов"язали виплатити двом чеченкам 200 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі