понеділок, 09 квітня 2007 18:00

Росію відвідав іранський "невиїзний" генерал

У Росії з робочим візитом побував іранський генерал Мохамад Бакер Золькадр, вказаний в "чорному списку" осіб, пересування яким за межами Ірану обмежене. Про це заявив сам генерал в інтерв"ю іранському телебаченню, повідомляє газета The Jerusalem Post.

Золькадр, що входить в список з 15 чоловік, згаданих в останній резолюції ООН по Ірану, посідає посаду заступника міністра внутрішніх справ з питань безпеки. Він відвідав Москву минулого тижня на запрошення російської погранслужби.

Генерал відзначив, що, не дивлячись на санкції ООН, він не зіткнувся з жодними обмеженнями в своїй поїздці і "був тепло прийнятий російською владою", передає агентство "Інтерфакс".

Тим часом, російські експерти в області міжнародного права підкреслюють, що в тексті резолюції ООН немає прямої вказівки про заборону на в"їзд в ту або іншу країну відносно осіб з "чорного" списку.

У резолюції вказано, що необхідно "проявляти пильність і обачність" відносно цих осіб і повідомляти про їх візити відповідний комітет ООН. Поки не відомо, чи направляла Росія яку-небудь інформацію про поїздку генерала Золькадра.

Рада безпеки ООН прийняла чергову резолюцію по Ірану 24 березня. У ній уряду Махмуда Ахмадінеджада дається 60 днів на те, щоб привести свою ядерну програму у відповідність до вимог ООН. Крім того, вводяться додаткові санкції, які передбачають заморожування фінансових рахунків 28 компаній і фізичних осіб, причетних до збагачення урану, а також обмеження на зарубіжні поїздки високопоставлених представників іранського Корпусу вартових ісламської резолюції, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Росію відвідав іранський "невиїзний" генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі