середа, 18 липня 2007 09:31

Росіянин знайшов козацький скарб, вартий трьох районних бюджетів

Житель Нерчинсько-Заводського району Читинської області знайшов на території села Другий Булдуруй клад, який за попередніми оцінками місцевих фахівців дорівнюється трьом районним бюджетам.

Як повідомили 18 липня в прес-службі УВС Читинської області, 54-річний місцевий житель знайшов глиняний горщик із золотими монетами, на яких зображений Ніколая II.

Сто років тому в Нерчинсько-Заводському районі жили заможні козаки. Досі на околиці села Другий Булдуруй, яке в народі називають "старим посєльєм", місцеві жителі розбирають старі будинки на дрова.

Чоловік також приїхав на староє посєльє за дровами. Розбираючи дерев"яну кладку, в щілині між колодами він знайшов глиняний горщик зі зламаною шийкою. У глеку виявилася купа золотих монет із зображенням Ніколая II. Чоловік привіз знахідку в ВВС Нерчинсько-Заводського району.

У знахідці були 63 монети - 14 монет вартістю 10 крб., 48 п"ятикарбованцевих і одна номіналом 7 крб. 50 копійок. Зроблені вони із золота в 1898 і 1899 рр., але і зараз мають вигляд нових.

Наразі монети відправлені до Чити на експертизу, де після дослідження фахівці дадуть реальну оцінку знайденому кладу. Згідно із законом, громадянинові, що добровільно видав клад, належить частина від загальної суми знахідки, передає "Утро.ру".

Зараз ви читаєте новину «Росіянин знайшов козацький скарб, вартий трьох районних бюджетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі