вівторок, 05 лютого 2008 09:41

Росіяни зможуть безкоштовно телефонувати з міських телефонів на мобільні

У Росії до кінця 2008 року буде відмінена тарифікація дзвінків на мобільні телефони для абонентів, що користуються безлімітним тарифом на місцевий зв"язок, заявив у понеділок у прямому ефірі радіостанції "Эхо Москвы" глава Мінінформзв"язку Леонід Рейман.

"Ми постараємося вирішити цю проблему до кінця року. Частково вона буде вирішена вже 1 березня з набуттям чинності відповідної постанови  уряду", - сказав Рейман. Глава Мінінформзв"язку пояснив, що введення плати за дзвінки на мобільні телефони з міських було викликане тим, що "собівартість квартирного телефону була значно більше абонентської плати за нього". З введенням декількох тарифів за телефон, зокрема, з можливістю почасової оплати, ця різниця поступово ліквідується, сказав  Рейман.

З 1 липня 2006 року у Росії діє принцип "платить той, що дзвонить", згідно з яким всі вхідні телефонні дзвінки є безкоштовними, оплачує дзвінок абонент, який телефонує.  З введенням принципу "платить той, що дзвонить" була введена тарифікація за дзвінки на мобільні телефони з фіксованих. У Москві дзвінок на мобільний телефон,  станом на лютий 2008 року, оплачується за тарифом 1,5 руб/хв, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зможуть безкоштовно телефонувати з міських телефонів на мобільні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі